Ekl-playoff: kettős győzelemmel jutott be a csoportkörbe a Ferencváros

Az Európa-konferencialiga playoffkörében a Ferencváros együttese a Zalgiris Vinius ellen nagyon simán jutott be a csoportkörbe.

A Fradi kiválóan kezdte a találkozót, ugyanis már a 4. percben vezetést szereztek, Varga Barnabás ugratta ki Adama Traorét, aki egészen a kapuig vezette a labdát, majd higgadt tudott maradni és 10 méterről a kapuba lőtt (1-0). A Zöld-fehérek előnye nem forgott komolyabb veszélyben, de igazán nagy lehetőséget Máté Csaba fiai sem tudtak kialakítani, az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Azonban így is kétgólos előnnyel vonulhattak szünetre a ferencvárosiak, ugyanis a 42. percben Schnyder játékvezető büntetőt ítélt Kendysh szabálytalanságát követően teljesen jogosan, és ahogy az odavágón, úgy most is értékesíteni tudta a tizenegyest Varga Barnabás (2-0).

A második játékrész ugyanúgy kezdődött ahogy az első, azzal a különbséggel, hogy most nem Varga Barnabás szolgálta ki Adama Traorét, hanem a helyére csereként beálló Pesic, az afrikai szélső pedig ezúttal is higgadt maradt és Duka mellett a kapuba lőtt (3-0). Ezt követően a szerb támadó kétszer is bevette a litvánok kapuját, de mindkét találatot érvénytelenítették les miatt. A Fradi végig nagy fölényben játszott és a hajrában újabb gólokat szerezhettek volna, azonban sem Ramírez, sem Ben Romdhane nem tudott betalálni ígéretes helyzetekből, ennek következtében már nem változott az eredmény, maradt a 3-0. A Ferencváros így 7-0-ás összesítéssel ejtette ki a litván Zalgirist, és sorozatban ötödik alkalommal csoportkörös a csapat.

Ferencváros – Zalgiris 3-0 (2-0); összesítésben 7-0 az FTC javára
Helyszín: Groupama Aréna (Budapest), Vezette: S. Schnyder (svájci)
Gólszerzők: Traoré (4., 48.), Varga B. (42. – büntetőből)
Sárga lap: Marquinhos (38.), Makreckis (90+2.)
Kiállítás:

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Mmaee, Abena, Civic (Ramírez 73.) – Sigér, Abu Fani (Ben Romdhane 65.), Zachariassen – Marquinhos (Tokmac 46.), Varga B. (Pesic 46.), Traoré (Lisztes 65.). Vezetőedző: Máté Csaba

Zalgiris: Gertmonas (Duka 23.) – Bopesu, Hnid, Kendysh, Mamic (Pavelic 65.) – Golubickas, Karashima (Kazukolovas 66.), Buff (Novikovas 66.), Verbickas – Kazlauskas (Jansonas 71.), Oyewusi. Vezetőedző: Vladimir Cheburin

Fociclub