Ekl-selejtező: Varga Roland újabb gólja ellenére a Sepsi nem jutott főtáblára

Az Európa-konferencialiga selejtezőjének utolsó fordulójában a Sepsi OSK Norvégiában harcolt a főtáblára kerüléséért a Bodö/Glimt ellen…

 

Az első után a második mérkőzés is 2-2-es döntetlenre végződött a Sepsi OSK és a Bodö/Glimt párharcában, azonban a hosszabbításban a norvég bajnokság tavalyi második helyezettje diadalmaskodott 3-2-re. A hazai csapat kezdte aktívabban a találkozót és bő tíz perc után a vezetést is megszerezhette volna, de a videóbíró érvénytelenlítette a korai vezető gólt. A Bodö tovább nyomott és az első játékrész második felének kezdetén öt perc különbséggel kétszer is bevette a Sepsi kapuját Sondre Sorli és Amahl Pellegrino jóvoltából. Időbe tellett, amíg a vendégek rendezni tudták a soraikat, de olyannyira sikerült, hogy még a szünet előtt közelebb tudtak zárkózni az északmacedón légiós, Isnik Alimi találatával. A fordulást követően ráadásul egyből eredményes volt Varga Roland is, kiegyenlítve a találkozó állását. Az egykori magyar válogatott játékos a mostani selejtezősorozatban ezzel hat pályára lépés alatt négyszer volt eredményes. A vendégek egyenlítését követően a norvég gárda jóval többet támadott, de a mezőnyfölénye meddőnek bizonyult. Vargát a meccs hajrájában cserélték le, miközben az eredmény nem változott, a 90 perc 2-2-es döntetlennel ért véget.

A hosszabbítás első félidejéből tíz perc telt el, amikor a hazaiak büntetőhöz jutottak, melyet Amahl Pellegrino értékesítette. A korábban kétgólos hátrányból egyenlítő Sepsinek erre már nem válasza, így a Bodö jutott be az Ekl főtáblájára.

Bodö/Glimt – Sepsi OSK 3-2 (2-1, 2-2, 3-2, 3-2) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Sorli (24.), A. Pellegrino (29., 100. – büntetőből), ill. Alimi (42.), Varga R. (46.)

Fociclub