Lamine Yamal lett a spanyol válogatott legfiatalabb játékosa és gólszerzője

Ahogy arról beszámoltunk, Spanyolország nagyarányú 7-1-es győzelmet aratott Grúzia ellen az Európa-bajnokság selejtezőjének A csoportjában. Egy sérülés miatt hamar pályára léphetett a Barcelona fiatal tehetsége, Lamine Yamal, aki két rekordot is megdöntött a meccsen. 

(Photo by Oliver Hardt – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Barcelona szélsője, Lamine Yamal 16 évesen és 57 naposan Spanyolország legfiatalabb válogatottja és gólszerzője lett.

Yamal a 44. percben állt be a kispadról a Grúzia elleni mérkőzésen, ezzel megdöntötte klubcsapattársa, Gavi rekordját, aki 17 évesen és 62 naposan debütált a spanyol válogatottban 2021-ben Olaszország ellen. Gavi korábban Angel Zubieta rekordját (17 év, 284 nap) döntötte meg, aki közel 85 évig tartotta ezt a csúcsot.

A megsérült Dani Olmo helyére beugró Barca-játékos végül gólt is szerzett, csapata hetedik találatát, ezzel pedig a spanyol nemzeti csapat legfiatalabb gólszerzője lett.

Yamal, aki augusztusban a Barcelona legfiatalabb hivatalos mérkőzésen debütáló játékosa lett, első alkalommal kapott meghívót a spanyol válogatottba, amikor Luis de la Fuente szövetségi kapitány megnevezte a héten esedékes, Grúzia és Ciprus elleni Eb-selejtezőkre készülő keretét.

Yamal a Barca csatársorának fontos tagjává vált a szezon korai szakaszában, és a múlt hónapban a Villarreal elleni 4-3-as győzelem alkalmával a La Ligában a mérkőzés emberének is választották.

A fiatal támadó, akinek marokkói édesapja van, Spanyolországban született és nevelkedett.

Fociclub